Nieuws

Nieuws

Davidsfonds Nieuws
Ontdek de laatste nieuwtjes van jouw lokale Davidsfonds-afdeling hier.

Activiteiten in de kijker

Nieuws

Josée Heylen gehuldigd tijdens de Culturele huldigingsavond

Ons bestuurslid Josée Heylen werd op 7 oktober weeral in de bloemetjes gezet door de cultuurraad van Bocholt voor haar inzet in onze gemeente: of beter voor haar levenslange inzet voor Bocholt. De hele avond stond in de betekenis van het belang van taal, van het woord. In haar dankwoord liet ze, zoals ze is, in eenvoud zien hoe mooi er met onze taal kan gespeeld worden. Ze las een aantal teksten voor uit haar gedichtenbundel. De rust van het voorlezen en haar duidelijke articulatie van het woord/ haar woorden, was zo overtuigend dat ieder ander geluid in de zaal verstomde. 
Als leerkracht lager onderwijs moet zij aldus, ten minste voor een aantal  leerlingen, een basis gegeven hebben voor de liefde voor onze taal. Het uitgebreide dankwoord dat ze gaf aan haar leerkrachten uit haar kindertijd, waarbij ze het belang van voorlezen uitdrukkelijk liet voelen, was niet meer of minder dan een tedere vingerwijzing naar het huidige onderwijssysteem dat kinderen al jong voorbereidt op een plaats in onze hectische consumptiemaatschappij, zonder dit uitdrukkelijk aan te halen. Sommige mensen zijn vanzelf zo. Een bloemetje hoort daar vanzelfsprekend dan ook bij. 
Dankjewel Josée, in naam van het hele bestuur voor wat je woord en inzet deed en doet voor Bocholt en voor onze lokale Davidsfondsafdeling.