Over Filosofiekring Kweetnix

19 sep t/m 21 mei

Filosofiekring Kweetnix

De filosofiekring ‘Kweetnix’ komt elke 3de dinsdag van de maand samen in het molenhuisje van Kaulille.

Van dinsdag 19 september 2023 om 19:00 uur t/m dinsdag 21 mei 2024 om 21:00 uur

Kweetnix

Verslag van de bijeenkomst van maart:

Is vlees eten moord? Dat was de vraag van het hoofdstuk in deze maand. Een bewogen hoofdstuk. Zeker als er drie leden aanwezig zijn die vegetarisch ingesteld zijn en zeker mij konden motiveren. We spraken af dat we veganisme buiten beschouwing zouden laten, wat ook gebeurde.

Zowat het hele gamma tegen vlees eten en dieren doden kwam aan bod, tot en met kweekvlees. We gingen zelfs een stap verder in de discussie of het verantwoord is om op dieren experimenten uit te voeren, voor cosmetische, zelfs medische ontwikkelingen die de mens het leven gemakkelijk maken. Het probleem met vlees is blijkbaar dat veel mensen het lekker vinden, los van de noodzaak ervan voor ons lichaam – wat weer een discussie opleverde -. We willen er goed voor betalen, zeker voor lokaal en/of biovriendelijk gekweekt vlees. Het probleem dat te veel vlees gekweekt wordt ligt zeker in het feit dat er te weinig stimulansen zijn om de omslag naar meer plantaardig eten te ondersteunen.

Het was een zeer geanimeerde avond, waarin het meer en meer lukte onze standpunten aan bod te laten komen, maar ook om goed te luisteren; de ander uit te laten spreken. De twee uren waren zo om.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname is gratis Gratis

Meer info: gerard.corstjens@telenet.be