Over Uitstap naar de brug van Vroenhoven en de grotten van Kanne

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

23 apr
# 4332

Uitstap naar de brug van Vroenhoven en de grotten van Kanne

en de grotten van Kanne

We rijden al carpoolend naar Vroenhoven waar we eerst een lekkere kop koffie voorzien en een sanitaire stop. Vervolgens bezoeken we met een gids “De brug van Vroenhoven”, het belevingscentrum over WO II en de binnenvaart. Na het middagmaal ontdekken we met onze gids de grotten van Kanne.

zondag 23 april 2023 van 08:15 uur tot 17:00 uur

Vorige zondag 23 april bezochten we het Beleveningscentrum aan de brug van Vroenhoven en de grotten van Kanne.

We begonnen uiteraard met koffie waarna onze gids Sonja ons eerst meenam naar het museum over het begin van de Tweede Wereldoorlog, uitgerekend aan de Vroenhovense brug over het Albertkanaal. Na een verrassingsaanval van de Duitsers met zweefvliegtuigen op het fort van Eben-Emael werd ondanks hevig verzet de brug dan toch ingenomen. We kregen het verhaal eerst aan de hand van uitvergrote krantenknipsel over de periode juist voor 10 mei. Daarna konden we kijken naar de verschillende uitrustingen van de Belgen en de Duitsers. We kregen een aantal pakkende “getuigenissen” te horen van mensen die in die dagen omkwamen met een ingetogen herdenkingswand voor de 1.740 slachtoffers.

Vroenhoven 1

Nadien werden we wegwijs gemaakt in de wereld van de kanalen en de binnenvaart. Eerst vertelde de gids over de geschiedenis van de bouw en de verbreding van het Albertkanaal. Daarna leerden we aan de hand van een mooie tentoonstelling en vele maquettes van binnenvaartschepen hoe de kanalen werken en beheerd worden en hoe belangrijk ze zijn voor onze economie.

Vroenhoven 2

Na een lekker middagmaal reden we naar de grotten in Kanne. Onze gids vertelde ons over het ontstaan ervan en welke activiteiten er later nog in uitgevoerd worden. Zo wordt er bier en wijn gemaakt, rijpen er champignons, worden er workshops gegeven en men kan er zelfs officieel in trouwen. Er zijn ook verschillende muurschilderingen en beelden uit mergel te bewonderen.

Kanne

Na afscheid te hebben genomen van onze gids konden we deze erg geslaagde dag afsluiten en terug naar Bocholt rijden.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Inschrijven via e-mail bij André Lamoen, andre.lamoen@telenet.be

Labels: 1 sessie