Over DOOR ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN KAN DEZE ACTIVITEIT NIET DOORGAAN

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

20 jan
Bocholt - Bibliotheek De Priool

DOOR ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN KAN DEZE ACTIVITEIT NIET DOORGAAN

Na de nieuwjaarsbubbels komt filosofe en schrijfster Martha Claeys ons vertellen over haar boek 'Trots'. Nadien is er lekkere vlaai met koffie.

zaterdag 20 januari 2024 van 14:30 uur tot 16:30 uur

Voor Toast Literair nodigen we dit jaar filosofe en schrijfster Martha Claeys uit. In maart van dit jaar kwam haar debuut “Trots, de filosofie van een emotie” uit. Na een glaasje bubbels komt ze ons daarover vertellen en daarna genieten we van een lekker stuk vlaai en koffie.

Trots lijkt iets voor mensen met grote ego’s, voor personen die snel gekrenkt zijn en voor opscheppers die op sociale media geen maat kennen. Wie trots is, plaatst zichzelf te veel in de kijker. Maar trots ligt ook ten grondslag aan emancipatie en kan een krachtig wapen zijn bij protest. Met trots kun je jezelf beter op waarde schatten. Meer ruimte voor sommige vormen van trots kan de sleutel zijn tot sociale rechtvaardigheid. Martha Claeys onderzoekt in deze lezing de betekenis van trots en laat zien dat deze emotie juist in onze woelige tijden van groot belang is.

Martha Claeys      Martha Claeys Trots

Prijzen

Inschrijven: tot 16 jan 2024 via mail andre.lamoen@telenet.be of op gsm 0487 59 50 10

Labels: 1 sessieToast Literair