Over Lezing "Brouwerijen, de muziekgeschiedenis aan de hand van anekdotes" door Fred Brouwers

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

09 feb

Lezing "Brouwerijen, de muziekgeschiedenis aan de hand van anekdotes" door Fred Brouwers

Fred Brouwers vertelt over musici aan de hand van anekdotes en muziekfragmenten waarbij humor nooit ver weg is

vrijdag 9 februari 2024 van 19:30 uur tot 22:00 uur

Een vrijdagavond met Fred Brouwers in bib De Priool in Bocholt.

 Dat het binnen druk zou worden, was te zien op het parkeerterrein vóór de bib. Omzeggens alle plaatsen waren er bezet. En waar waren al die mooie mensen vandaan gekomen die zich al in de bovenzaal geïnstalleerd hadden en wie waren ze? Inderdaad, het was fantastisch dat er ook niet-Davidfondsleden (altijd welkom) en niet-Bocholtenaren (altijd welkom) zich naar de Priool hadden laten lokken.

Ongetwijfeld waren ze muziekliefhebbers. Daarom hadden ze een stapje in de wereld gezet om wat bij te leren over klassieke muziek. Niet uitgeput op het einde van de week doch kiplekker zagen ze eruit en klaar om te genieten. Bij afwezigheid van onze voorzitter Jan Lempens, die op die bewuste negen februari door andere plichten verhinderd was, trad  André Lamoen op als gastheer voor Fred Brouwers.

Wat onmiddellijk opviel was Brouwers’ helder en rijk taalgebruik, zijn overvloed aan feitenkennis: muziekgeschiedenis, aardrijkskunde van de muziekwereld en de levensloop der componisten. Een duidelijk gevoel voor humor ontbrak niet. Humor van allerlei soort. Nee, zelf zingen kwam er niet aan te pas; dit werd ook niet verwacht. Maar hij zorgde toch dat we veel moois te horen kregen.

Fred Bouwers         Fred Brouwers lezing

Dit alles werd een poos onderbroken voor lekkere cake en drank. Niet het soort drank dat sommige componisten nodig hadden om hun veeleisend leven vol te houden. Maar wel à volonté! Echt waar: hij maakte niet graag een einde aan de boeiende avond. Heel zeker had hij zo de nacht door kunnen houden, zonder in herhaling te vallen. Nu alleen nog de boeken verloten. Die had hij zelf geschreven. Drie van de aanwezigen hadden reden om extra tevreden te zijn!

Fred Brouwers winnaar

We hadden het geluk een avond door te brengen in gezelschap van een veelzijdig man.

(Verslag: Josée Heylen)

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Inschrijven: vóór 6 februari via e-mail andre.lamoen@telenet.be

of gsm 0487/59 50 10