Over Culturele uitstap naar Xanten

Welkom bij Davidsfonds Bocholt

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 19 apr
  inBocholt

  Caspar David Friedrich: de 'schilder van de stilte' door Bart Proost en Stijn Verhaeghe

  Bart Proost, docent kunstvakken en meester in de beeldende kunsten en Stijn Verhaeghe, germanist en filosoof, brengen ons de visuele voor...
 2. 25 mei
  inBocholt

  CULTURELE UITSTAP NAAR ANTWERPEN

  We ontdekken Antwerpenmet een gids op zoek naar het Spaanse verleden van de stad. Na de middag bezoeken we het KMSKA.
 3. 10 jun
  inBocholt

  Leeskring Bladgoud

  De leeskring leest en bespreekt "Het oude land" van Dörte Hansen.
 4. 12 aug
  inBocholt

  Leeskring Bladgoud

  De leeskring leest en bespreekt "De acht bergen" van Paolo Cognetti.
Toon alle activiteiten
03 jun
Bocholt - Kerkplein

Culturele uitstap naar Xanten

We bezoeken met gidsen de oude Duitse stad Xanten en het Archeologisch Park.

zaterdag 3 juni 2023 van 08:00 uur tot 18:30 uur

Op zaterdag 3 juni organiseerden de afdelingen Bocholt, Bree, Hamont en Kinrooi een gezamenlijke uitstap naar het mooie stadje Xanten.

Na een klein probleem met de bus arriveerden we net te laat voor de koffie maar goed op tijd voor de stadswandeling. Onze groep werd in twee gesplitst en we kregen een boeiende rondleiding door het middeleeuwse centrum. Nadien hadden we nog even de tijd om de Sint-Viktordom te bezoeken waar o.a. het Maria-altaar te bewonderen valt waarvan het altaarstuk gemaakt werd in het atelier van Aert van Tricht waar ook de sacramentstoren van de kerk van Bocholt gemaakt werd. Daarna werden we verwacht in restaurant ‘Zur Börse” waar we genoten van een lekker middagmaal.

Xanten1

Na het eten wandelden we naar het Archeologisch Park dat ligt op de restanten van de oude Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. De gidsen vertelden ons de geschiedenis van deze kolonie en leidden ons rond langs het amfitheater, de thermen, de waterleiding, de herberg en de handwerkershuizen waar kinderen aan verschillende workshops kunnen deelnemen. Na de rondleiding wachtte in de Kaffeemühle de koffie of iets fris op ons en was er nog wat tijd om vrij door het park te wandelen of het museum te bezoeken.

Xanten2

Om 17u00 stipt vertrokken we terug en na de busreis namen we afscheid van iedereen met het stellige voornemen om deze erg geslaagde gezamenlijke uitstap volgend werkjaar een vervolg te geven.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfondsleden € 75,00
Niet-leden € 82,00

Inschrijven via e-mail: andre.lamoen@telenet.be

Labels: 1 sessie