Over Caspar David Friedrich: de 'schilder van de stilte' door Bart Proost en Stijn Verhaeghe

Welkom bij Davidsfonds Bocholt

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 19 apr
  inBocholt

  Caspar David Friedrich: de 'schilder van de stilte' door Bart Proost en Stijn Verhaeghe

  Bart Proost, docent kunstvakken en meester in de beeldende kunsten en Stijn Verhaeghe, germanist en filosoof, brengen ons de visuele voor...
 2. 25 mei
  inBocholt

  CULTURELE UITSTAP NAAR ANTWERPEN

  We ontdekken Antwerpenmet een gids op zoek naar het Spaanse verleden van de stad. Na de middag bezoeken we het KMSKA.
 3. 10 jun
  inBocholt

  Leeskring Bladgoud

  De leeskring leest en bespreekt "Het oude land" van Dörte Hansen.
 4. 12 aug
  inBocholt

  Leeskring Bladgoud

  De leeskring leest en bespreekt "De acht bergen" van Paolo Cognetti.
Toon alle activiteiten
19 apr
Bocholt - Bibliotheek De Priool

Caspar David Friedrich: de 'schilder van de stilte' door Bart Proost en Stijn Verhaeghe

Bart Proost, docent kunstvakken en meester in de beeldende kunsten en Stijn Verhaeghe, germanist en filosoof, brengen ons de visuele voorstelling 'Caspar David Friedrich: de schilder van de stilte'.

vrijdag 19 april 2024 van 19:30 uur tot 22:00 uur

Het is het 250 jaar geleden dat Caspar David Friedrich werd geboren. Friedrich is dé schilder van de Duitse romantiek bij uitstek. Zijn geniale kunstwerken (sublieme, sfeervolle landschappen met zijn typische, peinzende 'Rückenfiguren') zijn erg actueel. We leren de mens achter de kunst kennen, zijn visie op het leven, de kunst, de politiek en de samenleving en waarom hij zijn ereplaats in de kunstgeschiedenis blijvend verdient. Je kan naar dit alles kijken van uit verschillende invalshoeken: politiek, artistiek, sociologisch, filosofisch en natuurlijk ook uit een eigen invalshoek om deze historie te verbeelden in een graphic novel.

Casper Friedrich 3     Casper Friedrich 4

Bart en Stijn gebruiken in deze multimediale lezing grotendeels eigen beeldmateriaal. Stijn zal het merendeel van de lezing op zich nemen. Bij de vraag- en-antwoord-sessie naderhand komt Bart nog mee aan het woord omdat de graphic novel voor 90% van zijn hand is. Hij voorziet de lezing van extra beleving door tijdens de presentatie op een extra scherm live illustraties te maken, gebaseerd op deze graphic novel omtrent Friedrich. Dit geeft de presentatie ongetwijfeld een extra, visuele dimensie. Na de presentatie is er nog tijd voor een signeersessie.

Casper Friedrich 2     Caspar Friedrich Stijn Verhaeghe

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Met DF-cultuurkaart en leerlingen KANL € 12,00
Niet-leden € 16,00

Tijdens de pauze voorzien we een hapje en een drankje.

Aanmelden voor 16 april via e-mail: andre.lamoen@telenet.be

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunst1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijkVoorstelling (theater, literatuur, film,...)kunstSchilderkunstCultuurregio Limburg