Over UITSTAP NAAR DE ABDIJ VAN POSTEL EN NAAR EERSEL

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

11 dec

UITSTAP NAAR DE ABDIJ VAN POSTEL EN NAAR EERSEL

We brengen een bezoek aan de abdij van Postel en aan het Nederlandse dorpje Eersel, de "Parel van de 8 zaligheden".

zondag 11 december 2022 van 09:00 uur tot 17:30 uur

Zondag 11 december: koud, bewolkt en droog maar een warm gezelschap maakte alles goed.

Om 9 uur stipt vertrokken we naar de abdij van Postel waar we ruim op tijd toekwamen voor een lekkere koffiekoek met koffie. Nadat gids Ingrid ons vervoegd had, kregen we op de binnenkoer een uitgebreide uitleg over het ontstaan en de geschiedenis van deze mooie Norbertijner abdij. Vervolgens konden we ons terug wat opwarmen in de toonzaal van de bibliotheek waar een aantal prachtige manuscripten tentoongesteld liggen met o.a. miniaturen, 15de-eeuwse wiegendrukken en originele Plantijndrukken. Nadien bezochten we de Romaanse kerk die na verbouwingen ook enkele gotische kenmerken vertoont. Via de grote kruidentuin, waar tientallen kruiden op een milieuvriendelijke manier geteeld worden, gingen we naar het auditorium. Daar keken we naar een film over het abdijleven en kregen we een proevertje van de Postelse kaas en konden we twee kruidendrankjes proeven, het ideale aperitief.

Na de film wandelden we terug naar gasthof Den Beiaard voor het middagmaal. Nadat iedereen voldaan en opgewarmd was, vertrokken we met de auto’s voor een geleide rondrit door het gebied van de 8 Zaligheden. Dit zijn acht dorpjes op Nederlands grondgebied gelegen waarvan de naam eindigt op –sel. Na 2 tussenstops met uitleg door onze gids, kwamen we aan in Eersel, de ‘’Parel van de 8 Zaligheden’ genoemd. Jammer genoeg werd de markt en omgeving ingenomen door een Kerstmarkt maar toch kregen we nog een boeiende uitleg over het dorp met o.a. een opmerkelijke wegwijzer en het standbeeld van ‘de contente mens’. Ondanks de drukte vond onze gids nog een plaats in een restaurant zodat we deze mooie dag konden afsluiten met een gezellig drankje.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden tarief € 59,00
Niet-leden tarief € 64,00
Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & Maatschappij1 sessieLokaalBezoek met gids