Over TOAST LITERAIR

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

22 jan

Na een glaasje bubbels komt Jos Vandervelden gezellig bij koffie met lekkere vlaai vertellen uit zijn boek "De verloren geschiedenis van Vlaanderen".

zondag 22 januari 2023 van 14:30 uur tot 16:30 uur

Een gezellige zondagnamiddag met een boeiende auteur die uit een boeiend boek komt vertellen onder het genot van een glaasje bubbels en lekkere vlaai met koffie: dat moet Toast Literair zijn.

Dit jaar komt Jos Vandervelden vertellen uit zijn boek "De verloren geschiedenis van Vlaanderen", een verrassende reis door onze ‘verloren’ geschiedenis. De schrijver koos 50 plekken waar een anekdotisch verhaal een flard uit onze grote geschiedenis blijkt te zijn. Hij leidt ons naar dorpen als Kaulille, Hamont, Maaseik, … waarvan te weinig bekend is dat ze de geschiedenis mee hebben gekleurd. Of hij speurt naar het verloren verleden van steden als Antwerpen, Leuven en Gent, ver van de gebruikelijke standbeelden en monumenten.

Ook het beeld ontbreekt niet. Jos Vandervelden zal de foto's tonen die documentair fotograaf Alexander Dumarey maakte op de 50 locaties in Vlaanderen. De plekken zoals ze vandaag zijn: banaal en alledaags of nog glanzend van de verloren geschiedenis..

Het boek wordt uitgegeven door het Davidsfonds en stond bovenaan op de lijst met boekentips van HBvL van 3 dec. Je kan het boek na de voorstelling ook aankopen.

Prijs:  € 12,00 - € 8,00 met DF-cultuurkaart.

Inschrijven: vóór 18 januari via: e-mail: andre.lamoen@telenet.be of gsm: 0487/59 50 10

Josse Van Der Velden

Verloren Geschiedenis

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Inschrijven: vóór 18 januari via: e-mail: andre.lamoen@telenet.be of gsm: 0487/59 50 10

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLiteratuurLezing1 sessieRolstoeltoegankelijk